Bookblog.ro și Moara de hârtie vă oferă în dar de Mărțișor trei exemplare din Cărțișor de Autor cu versurile lui Nichita Stănescu.

Cartisor de autor Nichita simplu 640px

Cărțișorul  este un mărțișor cultural sub formă de carte în miniatură, ce conține versuri, file de carte veche sau foi albe din hârtie reciclată. Copertele Cărțișorului sunt realizate din hârtie de mână cu inserții de plante. Acest mărțișor inovativ a fost creat pentru prima oară în anul 2016 în Atelierul-muzeu Moara de hârtie din Comana, un loc surprinzător în care meșteșugurile legate de carte sunt readuse la viață de către oameni din comunitate spre bucuria și folosul copiilor și adulților care îl vizitează. Împreună cu Satul meșteșugurilor, Moara de hârtie formează la Comana, județul Giurgiu, un ansamblu de ateliere de meșteșuguri tradiționale și creative unic în România.

În anul 2017, Echipa Moara de hârtie a lansat și o ediție specială de Cărțișoare, numită Cărţișor de Autor, cu versuri ale autorilor de marcă ai culturii noastre. Cărțișorul de Autor, ediția 2017, a purtat versuri semnate de Ana Blandiana, iar anul acesta Cărțișorul de Autor este înnobilat de versurile și semnătura lui Nichita Stănescu. Cele trei variante speciale în care este prezentat acest Cărțișor pot fi vizualizate pe site-ul Moara de hârtie.

Cărțișor este marcă înregistrată Moara de hârtie.

Dacă vrei să porți și tu versurile lui Nichita Stănescu sub formă de mărțișor, lasă-ne un răspuns în comentarii la întrebarea: care ai vrea să fie următorul autor inclus în colecția Cărțișor de Autor? Anul trecut Nichita Stănescu a fost cel mai menționat nume de către participanții la concurs, iar acum Moara de Hârtie ne oferă un Cărțișor cu versurile lui. Cine să fie anul ce vine? 😉

Concursul va dura până pe 21 februarie. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Mult succes!

Ziua Morii de hârtie în imagini

miercuri, 09 august 2017 by
e4e91628-6d2f-4df0-a968-a8cc9c618005

Începând cu 26 iulie 2017 și până pe 30 august 2017, dacă e miercuri, e Atelier de hârtie manuală în capitală!

La invitația Muzeului Naţional al Literaturii Române, copiii din București au ocazia să participe la o serie de ateliere gratuite de hârtie manuală, în spaţii pline de farmec și poezie, cum ar fi Casa memorială Tudor Arghezi – Mărţişor, Casa memorială George şi Agatha Bacovia, sau sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române.

4_Atelier-de-manufacturat-hartie-1143x1600

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei prin Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Înscrierile se fac printr-un mesaj pe pagina de Facebook a Muzeului Naţional al Literaturii Române cu prenumele copilului şi vârsta, sau la numărul de telefon 0736 598 451.

Atelier de ceramică

miercuri, 09 august 2017 by
cover-site-ceramica-01

„Despre puține lucruri poți spune cum că ar fi perfecte sau că pot aduce o stare de împlinire, așa cum o poți face când vine vorba despre ceramică.

Ceramica înseamnă pământ, pământul are energie, iar energia înseamnă viață. Și ce poate fi mai frumos și mai împlinitor într-o viață decât creația?”, spune Ciprian Ariciu, artist ceramist, care vă invită  la un atelier de creație în materialul primordial, la un schimb de energie cu acesta, la bucuria de a crea cu propriile mâini și la satisfacția realizării unui obiect printr-o tehnică arhaică, de ridicare la mână, precedentă roții olarului.

Veți face cunoștință cu un alt tip de împlinire. Încântarea si satisfacția își vor face apariția încă din primele rânduri. Ce fel de rânduri? Rămâne să descoperiți prin prezența la acest atelier.

Atelierul va avea loc duminică, 13 august 2017, orele 14.00 și se adresează adulților (sau celor care au minim 16 ani).

Taxa de participare este de 100 lei pentru un participant, dacă doriți să luați vasul nears acasă sau 120 lei dacă doriți să vi-l și ardem. Taxa de participare include și vizitarea Ansamblului Moara de hârtie – Satul meşteşugurilor din Comana, unde se derulează și  demonstrații de hârtie manuală, modelaj ceramică, împletit în papură, prelucrare a lemnului.

Pentru alte detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0723 266 262.

SUS