Moara cu povești (moară și brutărie)

Așa cum pe vremuri în orice sat exista cel puțin o moară, și în Satul meșteșugurilor există una. Și nu orice moară, ci una cu povești și care deapănă povești, căci nu degeaba am numit-o „Moara cu povești”.

Fosta Moară Piroșoiu, veche de mai bine de o sută de ani, strămutată la Comana de pe Valea Gurghiului, din satul Ibănești, reprezintă spațiul în care copiii și adulții intră în contact cu un univers miraculos impregnat cu iz de lemn vechi, mireasmă de făină proaspăt măcinată și bucurie.

După vizita la „Moara cu povești”, va trebui să treceți neapărat și pe la Brutărie, pentru că pâinile de casă, aburinde și înmiresmate vă vor ademeni și nu vă vor da pace până ce nu veți gusta măcar o bucată!

Și câte idei și rețete de pâine avem…de la pâinea cu maia de pe vremea bunicilor, până la pâini artizanale, arătoase și gustoase. Și nu numai pâine vom face noi la Brutăria noastră, căci din făină poți să faci atâtea bunătăți… cum ar fi ceva plăcinte ca pe vremea bunicii… gata, nu vă mai zicem nimic. Veniți la noi și veți vedea. Ce e drept, nu aveți cum să plecați din Satul meșteșugurilor și să nu treceți și pe la Brutărie.

Vă așteptăm să o descoperiți și să vă îmbogățiți cu poveștile ei!

Evenimente organizate la Moara cu povești

SUS