Curs autorizat de Împletitor papură

Asociaţia Moara de hârtie din Comana organizează începând cu data de 24 septembrie și până la sfârșitul anului 2018 un curs autorizat de Împletitor papură. Cursul cuprinde trei săptămâni de lucru la Comana, 8 ore pe zi, ”La Păpurești”, în atelierul de prelucrare a papurii din Satul meşteşugurilor şi şase săptămâni de practică.

Pe durata cursului, participanții își vor însuși meșteșugul prelucrării papurii și transformării acestei plante în coşuleţe, suporturi pentru creioane, pălării, prin tehnica împletitului, dar și țeserea ei sub formă de rogojini sau papornițe, la războiul de țesut papură. Cu ajutorul formatorilor și meșteșugarilor noștri experimentați, participanții vor învăța toate etapele necesare transformării papurii în obiecte utile și decorative.

Acest curs organizat pentru ocupația de Împletitor papură este autorizat de Autoritatea Națională pentru Competențe și este ultima oportunitate de curs autorizat organizat de Asociația Moara de hârtie în viitorul apropiat.

Taxa de participare este de 2000 de lei, iar cursul se va organiza dacă vor fi cel puţin 9 persoane înscrise. Cursul va putea fi organizat şi pentru mai puţin de 9 persoane, însă taxa de participare se va mări în funcţie de numărul de persoane înscrise. Vă rugăm să ne contactaţi pentru a vă prezenta tarifele diferenţiate în funcţie de numărul de înscrişi.

Pentru înscrieri și alte informații, vă rugăm să ne contactați la echipa@moaradehartie.ro.

Începând cu data de 17 septembrie 2018 organizăm și cursul autorizat de Țesător manual. Mai multe informații găsiți aici.

Vă așteptăm cu bucurie să deprindeți din tainele acestui meșteșug străvechi!