În perioada 13 iulie – 22 iulie 2015, la Comana, în județul Giurgiu, în cadrul șantierului Satul meșteșugurilor, se va desfășura “Școala de vară Verna-cultura. Meșteșuguri tradiționale în context contemporan!”
Prin derularea Școlii de vară, tineri arhitecți vor dobândi noi competențe în domeniul restaurării patrimoniului construit, având astfel posibilitatea practică de inițiere și deprindere a abilităților de cunoaștere și utilizare a meseriilor, a materialelor și tehnicilor de realizare a construcțiilor tradiționale de tip vernacular, specifice atât lucrărilor de restaurare a clădirilor de patrimoniu cât și edificării unor spații noi construite în spiritul bioarhitecturii. Activitatea practică va fi coordonată de arhitecți, meșteri populari și specialiști în domeniul practicilor de construire vernaculare.
În cadrul acestui proiect, tinerii arhitecți vor avea ocazia de a fi implicați pe șantierul proiectului Satul meșteșugurilor, un proiect unic în România, atât prin modalitățile tradiționale de construcție, cât și prin obiectivele socio-educative și culturale pe care le urmărește – construcția unui mic sat dedicat meșteșugurilor tradiționale, care să fie o sursă constantă de venit pentru sătenii implicați în proiect.
“Școala de vară Verna-cultura. Meșteșuguri tradiționale în context contemporan”, este co-finanțată de Uniunea Arhitecților din România, în cadrul unui proiect derulat de Asociația Moara de hârtie în parteneriat cu Facultatea de Arhitectură a Universității Spiru Haret și Fundația Europeană pentru Dezvoltare Ecodurabilă.
Mai multe detalii despre acest proiect puteți afla pe site-ul www.moaradehartie.ro, pe pagina de facebook Școala de vară Verna-cultura, pe e-mail la echipa@moaradehartie.ro sau la telefon 0743.266.262 – Ion Georgescu – Manager de proiect.